Taliesin West Studio Tour

Click on any photo to see an enlarged version.

DSC_1961.JPG DSC_1963.JPG _DSC8838_1.jpg
Talisein welcome building and bookstore -C C L
_DSC8839_1.jpg _DSC8840_1.jpg _DSC8836_1.jpg
L L Most of the construction is from stones from the site, and cement made with sand on-site. They had very little money to build their winter "camp" L
_DSC8837_1.jpg _DSC8753_1.jpg _DSC8754_1.jpg
L Reception building. L L
_DSC8756_1.jpg _DSC8757_1.jpg DSC_1966.JPG
L L C
DSC_1969.JPG _DSC8747_1.jpg _DSC8750_1.jpg
C FLW's personal physician, with the Fellowship since 1957, speaking in the Theatre. L L
_DSC8744_1.jpg _DSC8752_1.jpg _DSC8825_1.jpg
L L L
DSC_1971.JPG _DSC8758_1.jpg _DSC8759_1.jpg
Main studio building opens to a wide plaza with a pool that they built primarily in case of fire, to have the water handy! -C L L
_DSC8760_1.jpg _DSC8761_1.jpg DSC_1972.JPG
L L C
DSC_1973.JPG DSC_1974.JPG DSC_1975.JPG
C The original construction was redwood beams and simple canvas rooms, very much a camp feeling. C C
_DSC8762_1.jpg _DSC8763_1.jpg _DSC8764_1.jpg
L L L
_DSC8765_1.jpg DSC_1976.JPG DSC_1977.JPG
They periodically replaced the canvas as it aged. Recently the redwood was replaced with steel. L C C
_DSC8766_1.jpg _DSC8769_1.jpg _DSC8770_1.jpg
L L L
_DSC8771_1.jpg DSC_1978.JPG DSC_1979.JPG
L C C
_DSC8772_1.jpg DSC_1982.JPG DSC_1984.jpg
They fed us a nice little brunch in the dining room. L FLW loved low entryways, which then opened into dramatic spaces -C Living Room building, used for entertaining and relaxing. - C
DSC_1985.jpg _DSC8777_1.jpg _DSC8774_1.jpg
C L L
_DSC8778_1.jpg _DSC8779_1.jpg _DSC8780_1.jpg
L L L
_DSC8781_1.jpg _DSC8782_1.jpg _DSC8784_1.jpg
L L L
_DSC8785_1.jpg _DSC8786_1.jpg DSC_1988.jpg
L L C
DSC_1989.jpg DSC_1990.JPG DSC_1991.JPG
C A chair made from a sheet of plywood, but looks cool. -C C
DSC_1994.JPG _DSC8789_1.jpg _DSC8790_1.jpg
Every building has a fireplace for desert winter nights -C This "sprite" is from the Chicago World's Fair. L L
DSC_1999.JPG DSC_1998.JPG DSC_1997.JPG
C C This is Mrs. Wright's bedroom, which opens directly to the patio/garden. C
_DSC8796_1.jpg _DSC8788_1.jpg _DSC8791_1.jpg
L L L
_DSC8792_1.jpg _DSC8793_1.jpg _DSC8794_1.jpg
Mr Wright believed in small, practical bedrooms, encouraging use of more social spaces. -L L L
_DSC8795_1.jpg _DSC8802_1.jpg _DSC8798_1.jpg
L L L
_DSC8808_1.jpg DSC_2001.JPG DSC_2002.JPG
L Edge of dining room. -C C
DSC_2004.JPG _DSC8800_1.jpg _DSC8807_1.jpg
C L L
_DSC8806_1.jpg DSC_2008.jpg _DSC8812_1.jpg
The "media room" was designed for showing movies, and had no windows, to stay cool. L Guest building. I love clerestory windows. C L
DSC_2005.jpg _DSC8813_1.jpg _DSC8814_1.jpg
C A stunning coffee table in the guest house. L L
_DSC8816_1.jpg _DSC8817_1.jpg DSC_2010.JPG
This stained glass shows up later at the Biltmore Hotel in Scottsdale. L The guest house had vertical "shutters" that shade the windows when they are open. Very clever. L C
DSC_2011.JPG DSC_2012.JPG DSC_2013.JPG
C C Crazy tower thing at corner of studio building. C
_DSC8823_1.jpg _DSC8820_1.jpg _DSC8821_1.jpg
L L L
_DSC8822_1.jpg _DSC8819_1.jpg DSC_2014.jpg
L L Nice portico feel along studio. C
DSC_2015.jpg _DSC8827_1.jpg _DSC8826_1.jpg
Asia meets desert rock, meets Christmas pointsettia. -C L L
_DSC8828_1.jpg _DSC8829_1.jpg _DSC8830_1.jpg
The music theatre has drop down shutters that are closed on cool nights and open on warm nights. L It's a cave-like building, below ground level. L L
_DSC8831_1.jpg _DSC8833_1.jpg _DSC8834_1.jpg
L The alcove is for the grand piano! L L
_DSC8835_1.jpg _DSC8841_1.jpg _DSC8842_1.jpg
L L After this tour, we ate lunch, and took a tour of the student built shelters.


Last updated: 1/26/08